Bli frisör

Bild från en salong med texten "Från klick till klipp, på ett kick."

Så funkar det

GentsGo är en plattform som kopplar samman frisörer med kunder. Enkelt beskrivet lägger du som frisör upp dina lediga tider på plattformen, antingen i egen salong var som helst i Sverige eller i en av GentsGo’s salonger i Helsingborg eller Malmö. När du har lagt upp dina lediga tider kan kunder boka in sig hos dig via GentsGo.com.

En klippning på GentsGo kostar 399 kr för kunden och ska ta 20 minuter.

Oftast är det män som klipper sig hos oss eller kvinnor som vill klippa topparna, därför räcker det med 20 minuter. Vi erbjuder inte hårtvätt och kunden har redan betalt via GentsGo när den kommer, så dessa 20 minuter kan helt ägnas åt att klippa.

Vad kostar det?

Att lägga upp sina lediga tider kostar ingenting, och får du inga klippningar kostar det inte heller nåt. Det gör det ekonomiskt riskfritt att arbeta med GentsGo. Ungefär som en hyrstol utan kostnad om du väljer att arbeta i en av GentsGo’s salonger. Det finns inte heller någon anslutningsavgift, uppsägningstid eller något annat ansvar du behöver tänka på. 

När det kommer en kund och klipper sig hos dig har kunden redan betalt 399 kr till GentsGo när den bokade. Om du arbetar i egen salong får du 80% av denna summa (319 kr inklusive moms) per klippning. Arbetar du i en av GentsGo’s salonger får du 70% av denna summa (279 kr inklusive moms) per klippning.

1h3h5h7h9h11h14h

Totalt intjänat belopp per vecka: 837.9 kr.

Totalt 1 timme per dag / 1 dag i veckan. Frisörer får upp till 70%* per klippning.

* Minimum 50% plus bonus upp till 20%.
* Bonus räknas ut baserat på återkommande kunder, recensioner från unika kunder, snittbetyg samt andel avbokade kunder.
* Våra frisörers snittbonus är 69%.

Hur mycket tjänar jag?

Hur mycket du tjänar beror på hur många kunder du klipper per vecka. Prova att räkna ut din ersättning i vår kalkylator. 

Precis som i alla andra salonger tar det ofta tid att bygga upp en kundkrets. I början kan du därför inte räkna med att tjäna mycket pengar, men efter några månader brukar kunder återkomma igen och igen. Då blir det ofta väldigt lönsamt för dig. 

Hur stor är den ekonomiska risken?

Det enda du riskerar när du arbetar med GentsGo är din egen tid. Får du inga klippningar betalar du inget. Det gör det relativt riskfritt att arbeta med oss eftersom du aldrig kan gå minus, till skillnad från om du hyr en stol till en fast månadskostnad.

Det är dock viktigt att sätta av pengar varje månad till skatten. På din profilsida på GentsGo kan du hämta underlag som visar exakt hur mycket du ska sätta av och betala in till Skatteverket varje månad. Antingen kan du göra det själv eller be din redovisningskonsult om hjälp. Det är enkelt och vi visar dig gärna.

Vilka tider förväntas jag arbeta?

Salongerna kan öppnas dygnet runt från din mobiltelefon vilket innebär att du arbetar när du själv vill. Några frisörer arbetar extra på GentsGo några timmar på kvällar och helger medan de studerar, är föräldralediga, eller långsamt och tryggt bygger upp en kundkrets parallellt med ett annat jobb. Andra frisörer arbetar mellan 9 och 17 måndag till fredag. Det är helt upp till dig hur mycket eller lite du vill arbeta. 

De flesta kunder vill klippa sig på fredagar och lördagar, kan du tänka dig att arbeta dessa dagar har du ofta en bra beläggning. 

black flat screen tv turned on at the living room

Berättelser från andra frisörer

"Det bästa med att jobba hos GentsGo är friheten samt att arbeta med ett professionellt företag."

Michael Zacha

"Jag jobbar på GentsGo för att det är enkelt, smidigt och trevligt. Jag gillar att jag själv bestämmer mina arbetstider, och hur mycket eller lite jag vill jobba."

Larbi Cherkaoui

Saknar du F-skatt?

För att arbeta på GentsGo behöver du F-skatt. Detta innebär att du är egenföretagare. Om du inte har eller vill skaffa F-skatt finns det andra lösningar, exempelvis Frilansfinans eller Cool Company som ger till dig en tillfällig anställning och löser faktureringen gentemot GentsGo mot en liten provision. Detta är etablerade och seriösa företag som du kan känna dig trygg med.  

Vad kan du förvänta dig som frisör här?

Som frisör på GentsGo kan du förvänta dig trevliga kollegor som gärna hjälper dig tillrätta i början. Det kan vara lugnt de första veckorna innan kunderna hunnit upptäcka dig men så småningom börjar fler och fler kunder boka in sig hos dig och du kan få snurr på din verksamhet. 

Ersättningen för de klippningar du utfört under veckan betalas ut påföljande tisdag.

Vår Anna kommer att berätta för dig hur allt går till och möter upp dig i salongen första gången du ska jobba för att visa dig hur allt fungerar. 

Lite då och då träffas vi frisörer, äter mat och umgås alla som vill. 

Vi har tävlingar med generösa vinster om allt mellan himmel och jord, exempelvis vem som fått mest bokningar en viss dag eller flest eller bäst kundbetyg under en månad. Vi är systerbolag till Gents och många fina priser hämtas härifrån. Gents har funnits i 20 år och GentsGo i 3 år. 

Vår typiska kund är en härlig man i 40-årsåldern med en lättklippt frisyr. Han är oftast på väg någonstans och har bokat in sitt frisörbesök på vägen, i snitt 25 minuter innan han ska klippa sig. På helgerna har han ett eller två barn med sig som också ska klippas. Han är “troget otrogen” på så sätt att han gärna återkommer till GentsGo men klipper sig hos den frisör som arbetar just när han vill klippa sig. Fastnar han för någon frisör brukar han justera sitt schema för att komma tillbaka till just denna frisör.